FORUM
TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM



Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE

3 participanți

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Mier Oct 07, 2015 10:21 pm

Thea

Thea

Vampiri energetici: 7 tipologii de care trebuie sa te feresti

1. Vampirul neputintei
Acest vampir social suge energia celor din jur spunandu-le ca nu vor reusi niciodata. Daca intalneste un om care si-a propus sa realizeze ceva, face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Ii repeta la nesfarsit ca nu va reusi niciodata, ca este prea greu, ca este imposibil sau ca este nerealist. Va incerca sa-l convinga pe toate caile ca traieste cu capul in nori, ca nu este racordat la realitate. Asemenea vampirilor clasici, acesta incearca sa-si convinga victima sa devina una asemenea lui, adica o persoana lipsita de energie si de incredere in fortele proprii. Vedem asadar cat de rafinat actioneaza acest vampir. Il recunoastem rapid, intrucat nu a realizat mai nimic niciodata si ca urmare nu permite celor din jurul lor sa realizeze ceva, fie ca este vorba de viata personala, fie de cea profesionala.

2. Vampirul invidiei
Acest vampir ii ataca pe acei oameni care au deja realizari. El spune fie ca au reusit pe cai necinstite, fie ca au avut un noroc care nu va tine mult. Acesti vampiri invidiaza oamenii care au un business, mic sau mare, ii invidiaza pe cei care au acumulat ceva material, ajungandu-se pana la invidii mai rafinate cum ar fi familiile fericite sau care au copii reusiti. Asemenea vampirilor neputintei, nici ei nu reusesc sa realizeze nimic bun in viata, din simplul motiv ca aceste ganduri negative nu vor atrage nimic bun pentru ei. Cu cat vor gandi mai murdar, cu atat viata lor va fi mai murdara. Primesti ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie si gelozie, vor fi permanent nefericiti, avand unicul scop de a-si ataca semenii si prietenii care au succes si sunt fericiti. Ei incearca sa intre in viata lor, sa distruga tot ce este bun, iar daca nu reusesc, incearca sa faca acest lucru in cercul lor social. Izolat, acestia au si reusite, lucru care-i motiveaza sa-si continue demersul absurd.

3. Vampirul greselii
Acest vampir sta la panda zile, luni, saptamani in sir, vanand greseli. Pe acest vampir il vom intalni la tot pasul: la serviciu, in familii, in diferite cercuri sociale. Il vei recunoaste usor, intrucat vei observa ca este fericit cand gaseste victime care au facut greseli. Atunci actioneaza cu brutalitate, avand in acelasi timp o licarire ciudata in priviri, bucuros ca in sfarsit ai gresit. Ei extrapoleaza greseala, reducand sensul vietii persoanei in cauza la greseala respectiva. Scopul acestui vampir este de a distruge increderea in sine a persoanei si de a arata celor din jur acest caz. La fel ca si ceilalti vampiri, incearca sa castige adepti din randul victimelor. De obicei, pe acesti vampiri ii vei recunoaste usor pentru ca nu incearca sa faca nimic deosebit cu viata lor. Teama de a gresi este atat de mare pentru ei, incat vor accepta sa faca numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scazut. Uneori, acesti vampiri merg pana acolo, incat creeaza  mediul in care victimele pot gresi sau, altfel spus, intind capcane.

4. Vampirul conflictelor
In acest caz, avem de-a face cu un vampir rafinat. In forma lui cea mai simpla, el intra in conflict cu diferiti oameni, secatuindu-i de energie. Forma periculoasa a acestor vampiri sociali este devastatoare cand genereaza conflicte intre oameni. El dezvolta strategii prin care reuseste sa puna doua persoane sau doua grupuri in conflict. Merge cumva si dupa principiul „dezbina si stapaneste”. Uneori, dupa ce a provocat conflictul, incearca sa joace rolul salvatorului incercand sa medieze conflictul intre cele doua parti, cand de fapt scopul lui real este sa se asigure ca acel conflict va continua pana la final. Uneori generand un conflict, urmaresc atingerea unui scop mai egoist pentru ei (acumulare materiala, avansare in cariera).


5. Vampirul binelui
Aceasta specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joaca rolul salvatorilor de obicei si se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acesti vampiri simuleaza ca doresc binele semenilor sau al societatii cand de fapt aceasta atitudine o folosesc doar pentru a deschide usi. Acestia sunt un fel de diavoli care umbla cu icoane in mana. Ei nu au o inima cu adevarat curata, cautand victime inocente, cu ajutorul carora sa-si puna planul in aplicare. Cand intalnesti un asemenea „salvator”, incearca sa gandesti mai mult in perspectiva, sa vezi care sunt consecintele actiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii si cerceteaza aspecte in aparenta neimportante. In plus, poti verifica informatiile prezentate de acestia pentru a te asigura daca ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.


6. Vampirul arogantei
Aceasta specie de vampiri sociali se considera atoatestiutori. Ei minimizeaza orice efort, se considera superiori si au un sentiment placut cand cei din jurul lor se simt tristi, neplacuti sau neputinciosi. Vampirul arogantei pretinde ca are toate raspunsurile din lume, singurele opinii valabile fiind ale lui. El este centrul universului! Ii lipseste masura, respectul si bunul simt. Seaca de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de cei din jur, nimic nu le este pe plac. In esenta, acest vampir isi ascunde slabiciunile si neputinta.


7. Vampirul victimizarii
Aceasta este o specie de vampiri rafinati. Ei cauta atentie permanent si se victimizeaza. Vor sa se inconjoare de salvatori, insa nu vor permite nimanui sa-i salveze cu adevarat pentru ca rolul de victima este unul pe care-l vor juca toata viata. Acesti vampiri acuza societatea, acuza colegii sau partenerii de viata de situatia in care se afla. Ei strang continuu dovezi ca sunt victime. Isi sug de energie potentialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strange adepti. Cersesc o fericire si o atentie care nu folosesc la nimic, nici pentru ei nici pentru altii, doar seaca de energie victimele. Acesti vampiri sociali sunt deosebit de periculosi, intrucat apeleaza la ce-i mai bun in oameni, si anume dorinta acestora de a ajuta.

2TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Joi Oct 08, 2015 9:02 am

Eliza

Eliza
Admin

Interesant ! Am intalnit multi oameni care se victimizeaza dar nu banuiam ca s-ar numi vampiri. Adevarul e ca in conditiile sociale de azi e destul de greu sa nu te victimizezi macar un pic. Sau sa injuram guvernul, mama lui, ca uite ce ne-a facut  ! TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 567169359
Numeam vampiri oamenii care pretind ca te iubesc dar au o multime de pretentii de la tine, sa renunti la prieteni, la ce-ti place, sa incerce sa-ti conduca viata pe principiul ca ei vad mai bine decat tine si stiu ce e mai bine pentru tine. De obicei ma revolt de fiecare data. TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 567169359

https://citadella.forumgratuit.ro

3TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Joi Oct 08, 2015 10:52 am

Vizitator

avatar
Vizitator

TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 1439304863 TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 1439304863
Ai drak vampiri....pretentiosi dom'le!

4TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Joi Oct 08, 2015 11:06 am

Eliza

Eliza
Admin

Hai spune ca tu nu ai intalnit persoane pretentioase. TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 1643185034

https://citadella.forumgratuit.ro

5TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Joi Oct 08, 2015 11:15 am

Vizitator

avatar
Vizitator

Nu cred ca exista persoana care sa nu emita pretentii. Poate doar daca e leguma. Acum depinde unde incadreaza altii ''pretentiile'' astea, care este targetul lor, sau motivatia.

6TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Joi Oct 08, 2015 6:08 pm

Thea

Thea

Nu ma pricep, am citit si eu, m-am gandit ca poate fi interesant TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 567169359

7TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Dum Oct 11, 2015 4:37 pm

Thea

Thea

Orice incercare de categorizare este impotriva teoriei adleriene, care sustine ca fiecare individ este unic. Gandim si ne purtam diferit, astfel, nu exista tipuri clare de oameni. Pot insa exista prioritati similare ale lor sau teme similare ale stilului vietii lor.

Alfred Adler descria stilul vietii unei persoane si prin tema centrala a personalitatii. Si a descris patru posibile teme: tipul conducatorului, tipul obtinatorului, tipul evitantului si tipul utilului social. Mai tarziu, Harold Mosak a continuat aceasta tipologie si a diversificat-o, descriind si alte tipuri, precum: cel care trebuie sa aiba dreptate, cel care trebuie sa fie superior, cel care face pe plac, opozantul, victima, martirul, bebelusul, inadecvatul, confuzul, evitantul de sentimente, cautatorul de senzatii tari.

Obtinatorul este cel care, adesea neconstient, manipuleaza viata si-i manipuleaza pe altii, punandu-i activ sau pasiv in serviciul lui. Adesea, obtinatorii considera viata nedreapta, pentru ca nu le ofera ceea ce cred ei ca li se cuvine. Obtinatorul este descris ca fiind exploatator, manipulator, intimidant, dar si sarmant. E cel care poate face crize de nervi, mai ales la locul de munca, pentru a obtine ce doreste.

Controlorul este cel care doreste sa-i controleze pe ceilalti sau sa controleze viata, ori vrea sa se asigure ca nu va fi controlat. Acestor oameni le displac surprizele, isi controleaza spontaneitatea si isi ascund sentimentele, pentru ca asta i-ar putea face sa mai piarda din control. Ei compenseaza apeland la intelectualizarea discutiilor, la nevoia de a avea dreptate, de a fi ordine. Dorinta lor prea mare de perfectiune ii poate face sa-i dispretuiasca pe ceilalti. Controlorii care au interes social pot fi foarte buni in functii de conducere pentru ca sunt organizati, corecti, sistematici, eficienti, punctuali.

Conducatorii sunt activi, agresivi, sunt indivizii care se forteaza sa fie mereu primii, sa fie in top, sa fie mai buni decat altii sau sa fie in centru. Conducatorii vor mereu sa castige, iar atunci cand nu castiga sustin ca au fost pacaliti, inselati. Conducatorii trebuie sa faca lucrurile in felul lor si cred ca puterea e importanta in orice relatie ar avea. Cu toate acestea, ei simt nevoia sa faca pe plac oamenilor, tocmai pentru a castiga aprecierea lor. Sunt atat de dedicati scopurilor propuse, incat nu-si permit sa se odihneasca. Ei vor sa aiba si adesea traiesc o frica profunda ca nu au nimic. Conducatorii care au interes social pot fi foarte buni in a-i ajuta pe altii sa obtina, sa fie eficienti, sa rezolve probleme.

Cei care fac pe plac sunt cei care au o nevoie puternica de a fi acceptati si traiesc sentimentul ca trebuie sa le faca pe plac oamenilor in permanenta. Acestia sunt foarte sensibili la critica si se simt distrusi atunci cand nu primesc aprobarea totala si constanta a celor dn jur. Sunt antrenati sa vada nevoile altora si sa le implineasca, sa vada ce le-ar putea face placere acestor oameni. Sunt extrem de buni executanti la locul de munca si sustinatori ai sefilor.

Victimele sunt cele care, inocent sau activ, au vocatia de „vanatori de dezastre“. Alte caracteristici asociate lor sunt: sentimentele nobile, faptul ca-si plang de mila, resemnare si predispunere spre accidente. In acelasi timp, victimele incearca sa obtina mila sau simpatia celorlalti. Adesea nu sunt eficienti la locul de munca, pentru ca pierd prea mult timp plangandu-se.

Martirii sunt intr-o anumita masura similari cu victimele. Si martirii sufera, dar, in plus, sunt pregatiti „sa moara“ pentru o cauza, pentru un principiu. Adesea, scopul martirului este atingerea ideii de nobil si vocatia lor este de „colectionar de nedreptati“. De multe ori, ei vorbesc despre nedreptati unui public dezinteresat si asta le acumuleaza si mai mult ideea de nedreptate. Cei care au interes social pot fi buni avocati, ecologisti etc. La locul de munca, atat timp cat li se da o cauza pentru care sa lupte, vor lupta.

Opozantul este cel care se opune la tot si la toate si nu stie altceva decat ca se opune. Opozitia poate fi si pasiva, neimplicarea intr-un proiect, de exemplu. Sunt extrem de pesimisti. Cei care totusi au interes social sunt cei care reusesc sa gaseasca solutii unice, inedite la probleme.

Evitantul de sentimente este cel care crede ca doar ratiunea poate rezolva problemele. Acestor oameni le este teama de propria spontaneitate, pentru ca asta ii duce intr-o zona neplanificata anterior. Nu se simt prea bine in societate, in schimb sunt in largul lor in mediile in care exprimarea intelectualitatii este valorizata.


Cautatorii de senzatii tari dispretuiesc rutina si activitatile repetitive, cautand mereu experiente noi. Cand viata devine plictisitoare, cautatorii de senzatii tari stimuleaza, provoaca excitarea. Adesea le place sa fie inconjurati de oameni care sa fie martori la aventurile lor. E bine sa castige bani din activitati ce presupun multa aventura.

Inadecvatul este similar pasarii Dodo, din desene animate, pasare descrisa ca fiind mare, grea, ciudata, prostuta, care nu poate sa zboare. Este „ciudatul“ grupului. Un astfel de om ar putea avea amintiri timpurii de genul: „Odata, cand am intrat in clasa, copiii au inceput sa rada de mine. Nu stiam de ce. Profesorul m-a luat deoparte si mi-a intors tricoul pe dos asezandu-l asa cum trebuia. Nu eram in stare nici sa-mi pun un tricou pe mine“. La locul de munca e o aparitie fantomatica, nimeni nu stie cine e si ce face exact.

Confuzul este cel care confuzeaza viata si este confuzat de viata. Adesea, este acela care e nemultumit, dar nu stie de ce, ar vrea alt job, dar nu stie care, parca a fost undeva, dar parca nu, parca a fost cu cineva sau poate altcineva mai era pe acolo.

Bebelusul este cel care-si aminteste ca a fost mereu rasfatatul familiei, ajutat in toate, cel mic, imatur, care nu poate, care cere mereu asistenta, ingrijire.

Cel care trebuie sa fie superior isi exprima scopul de a fi mereu primul, cel mai bun, star. Cand nu se intampla asa e o mare tragedie pentru el. Nu este cel care vrea sa obtina, adica nu este similar obtinatorului. Este cel care vrea sa fie admirat, unic.

Persoana care trebuie sa aiba dreptate tine de tipologia celor care cred ca nu pot avea un loc, nu pot apartine, nu pot fi semnificativi decat daca au dreptate in ceea ce spun si fac. Adesea cauta rasplata pentru ceea ce fac, scot in evidenta cata dreptate au avut. Desigur va amintiti ca ati intalnit astfel de oameni. Uneori sunt parintii, ei au intotdeauna dreptate. De asemenea, sunt cei care subliniaza cat de mult se insala sau gresesc altii.

Tipul cu interes social este considerat de adlerieni tipul ideal. El este cel care contribuie, coopereaza, compenseaza, are grija de altii, simte ca apartine si le ofera si altora acest sentiment.

Oricare dintre tipurile de mai sus poate sa faca aceste lucruri daca isi dezvolta potentialul social. Important este doar sa le faca fara a cauta prin asta obtinerea aprobarii sau a recunoasterii cu orice pret.

Cand intalniti astfel de oameni nu incercati sa-i schimbati, ci ganditi-va cat de eficienti pot fi daca le sunt exploatate tocmai caracteristicile care-i fac atat de antipatici.

8TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Lun Oct 12, 2015 11:02 am

Vizitator

avatar
Vizitator

Sunt unele contradictii pe acolo dar na...daca le subliniez intru automat SI in categoria ''gigi contra''.

9TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Lun Oct 12, 2015 11:54 am

Thea

Thea

Nu te adapta. Cei ce se adapteaza pierd totul, pentru a fi cineva in ochii cataloghizatorilor fara drept la catalog TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 753285789

10TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Lun Oct 12, 2015 1:18 pm

HBB

HBB

Sunt de acord cu ce scrie mai sus. Toate aceste trasaturi sunt niste roluri pe care oamenii le joaca pentru a capta atentia. In momentul in carea ti-a captat atentia incepe sa te "suga" energetic. O fac inconstient, datorita traumelor pe care le-au trait in viata. Ei se identifica la nesfarsit cu povestea lor. Singurul mod in care te poti apara este sa-ti dai seama ce rol joaca fiecare. Daca ti-ai dat seama, fa-l sa constientizeze ca "drama" lui este doar in capul lui. Oamenii de genul asta traiesc in trecut sau in viitor, niciodata in prezent. Sunt victime ale propriei perceptii.

11TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Empty Re: TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE Lun Oct 12, 2015 6:11 pm

Thea

Thea



Asa e cum zici.

Tehnic, am dezvoltat toleranta fata de tot.
Nu cred in alte relatii decat de afaceri. TIPOLOGII DE RELATII ENERGETICE 3753633880

Continut sponsorizat



Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum