FORUM
S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM



Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

S-AU NASCUT, NE INCANTA !

Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 35, 36, 37

2 participanți

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 37 din 37]

1S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Empty S-AU NASCUT, NE INCANTA ! Mar Sept 01, 2015 9:41 am

Eliza

Eliza
Admin

Rezumarea primului mesaj :

Aniversari sau comemorari din lumea muzicala.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

https://citadella.forumgratuit.ro

541S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Empty Re: S-AU NASCUT, NE INCANTA ! Vin Sept 23, 2022 11:25 am

Eliza

Eliza
Admin

Ray Charles Robinson s-a născut la 23 septembrie 1930, în Albany, Georgia şi a crescut în Greenville, Florida. A fost fiul lui Bailey Robinson, de profesie mecanic la căile ferate, şi al Arethei, care care aranja buşteni într-o fabrică de cherestea.

A devenit încă din primii ani ai vieţii pasionat de muzică, iar la vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian.

Din nefericire, tot atunci, medicii i-au descoperit un glaucom, boală în urma căreia va orbi complet.

Muzicianul nu a utilizat niciodată un baston pentru nevăzători, iar mama sa, o femeie extrem de devotată, l-a ajutat să înveţe cum să abordeze viaţa într-un mod unic.

Copilăria sa a fost puternic marcată şi de dispariţia lui George, fratele său, care a murit înecat în cada de baie la doar 4 ani.

În pofida suferinţelor cumplite, în perioada 1937-1944, a frecventat cursurile Şcolii Sf. Augustin pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere și Auz, perioadă în care a studiat compoziţia, scriind muzică în limbajul Braille, şi a învăţat să cânte la saxofon, clarinet, trompetă şi orgă.

Mama sa a murit în primăvara anului 1944, când Ray avea 14 ani, iar acest eveniment a venit ca un alt șoc pentru el. Charles va recunoaşte, peste ani, că decesul mamei și al fratelui său au fost „cele două mari tragedii” ale vieții lui. Charles s-a întors la școală după înmormântare, dar va fi exmatriculat în octombrie 1944, în urma unei glume nepotrivite făcute unui profesor.

Şi de parcă necazurile nu erau suficiente, în anul 1946, Ray îşi va pierde şi tatăl, rămânând orfan de ambii părinţi la o vârstă atât de fragedă.

A început să cânte în cluburi și localuri cu o formație country & western numită „The Florida Playboys”, apoi s-a alăturat unor trupe locale din Tallahassee, precum „Florida A & M University Student Band” și „Adderley Brothers”.


În anul 1947, s-a mutat în Seattle, unde a cântat în diverse trupe în stilul binecunoscut lansat de Nat King Cole şi Charles Brown. Pe drumurile între spectacole, însă, Ray va cunoaște o „metodă” de a alunga tristețea: heroina, un viciu care avea să influenţeze puternic următorii ani ai existenţei sale.

Ray Charles a debutat ca pianist de jazz și cântăreț de rhythm & blues, iar în anul 1949, va lansa, la Los Angeles, primul său hit R&B, „Confession Blues”, pentru ca, doi ani mai târziu, să lanseze primul său solo intitulat „Baby Let Me Hold Your Hand”.

În anul 1954, la doi ani de la prima înregistrare, a început să adauge muzicii sale elemente de gospel, pentru a întregi acordurile melodioase, fiind artistul care a reușit să aducă emoția gospelului în acordurile pianului său și în sunetul întregii orchestre, fiind și un aranjor extrem de valoros.

Dealtfel, Ray Charles s-a făcut cunoscut şi prin vocea sa unică, cu care a reuşit, ca nimeni altul, să împletească acorduri din muzica religioasă cu cele din muzica profană – gospel, rhythm&blues, rock’n’roll, country şi jazz.

Primul hit național a fost „I’ve Got A Woman”, lansat în 1956, iar seria de discuri editate la Atlantic Records a culminat cu „What’d I Say”, vândut într-un milion de exemplare.

„I’ve Got A Woman” a atras criticile predicatorilor, care au declarat piesa un sacrilegiu, însă pentru comunitatea afro-americană a însemnat chiar o forţă motoare a emanicipării lor.

A urmat o serie de piese de succes printre care „What’d I Say”, „Down în My Own Tears”, „Unchain My Heart” şi „Hit the Road Jack”.

În anul 1959, cel care era deja supranumit „The Genius”, a renunţat la colaborarea cu casa de discuri Atlantic Records şi a semnat un contract cu ABC Paramount, colaborarea cu aceasta aducând pe piaţa muzicală piese precum „Georgia on My Mind”, „I Can’t Stop Loving You”, „Hit the Road Jack” ori „Busted”, care au înregistrat un succes imens pe scena internaţională a muzicii pop.

Despre „Georgia on My Mind”, un single care a fost lansat pentru albumul său din 1960, „The Genius Hits the Road”, putem spune că, în timp, a fost preluată de alţi numeroşi artşti, inclusiv de Billie Holiday, Coldplay și Van Morrison, iar în anul 1979, va deveni imnul oficial al statului american Georgia.

În anul 1965, Charles a fost arestat pentru posesie de heroină, drog de care era dependent de mai bine de 20 de ani. Era a treia oară când era arestat în baza acestei acuzații, dar a reușit să evite închisoarea, internându-se într-o clinică de dezintoxicare din Los Angeles, scăpând astfel de dependență.

În anii ’70 a lansat o nouă versiune a melodiei „America the Beautiful” care a subliniat încă o dată stigmatul luptei și al sacrificiului care l-a marcat pe Ray Charles.

A apărut şi în filme precum „Swingin’ Along” (1961), „Ballad in Blue” (1965), „The Big T.N.T. Show (1966) (documentar), „The Blues Brothers” (1980), „Who’s The Boss” – în propriul rol (1987), „Limit Up” (1989) sau „Listen Up: The Lives of Quincy Jones” (1990) (documentar).

A cântat şi a colaborat cu legende ale muzicii precum Ella Fitzgerald şi Barbra Streisand, Natalie Cole, Elton John, Norah Jones, B.B. King, Gladys Knight, Diana Krall, Michael McDonald, Johnny Mathis, Van Morrison, Willie Nelson, Bonnie Raitt sau James Taylor. „Am înregistrat împreună cu atâția artiști minunați de-a lungul carierei mele, dar niciodată nu am avut un album de duete numai al meu”, declara Ray Charles în primăvara anului 2004.

În anul 1994, Ray Charles s-a aflat în România, unde a susţinut un recital de excepţie pe scena Festivalului internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov.

În anul 2004, Taylor Hackford a regizat filmul biografic „Ray”, marele artist fiind interpretat de actorul Jamie Foxx, care a şi câştigat în 2005 un premiu al Academiei Americane de Film pentru acest rol.

Despre acest film Ray Charles afirma: “am observat că Taylor şi-a făcut temele. A descifrat viaţa mea destul de bine. Aş vrea ca oamenii să înţeleagă încercările prin care am trecut de când eram copil şi până mi-am făurit o carieră şi toate întâmplările atât de diferite cu care m-am confruntat. Ceea ce trebuie să rămână din experienţa mea este că îţi poţi reveni din orice situaţie şi poţi învinge orice adversitate cu o singură condiţie: să crezi în tine şi să ştii unde vrei să ajungi”.

Pentru activitatea sa remarcabilă, Ray Charles a obţinut o serie de premii şi distincţii. Revista Rolling Stone l-a clasat, în 2016, pe locul 10 în lista celor mai mari 100 de artişti din toate timpurile şi pe locul 2 în lista celor 100 cei mai mari interpreţi ai tuturor timpurilor – după Aretha Franklin. A câştigat 17 premii Grammy, inclusiv un Grammy pentru întreaga carieră, Polar Music Prize, premiul Library of Congress Living Legend, Ordinul Artelor și Literelor, Kennedy Center Honors sau National Medal of Arts – oferită în 1993 de fostul președinte SUA, Bill Clinton – , şi a devenit membru al Florida Artists Hall of Fame.

Numele său este prezent, de asemenea, în Hall of Fame al Rock-ului, Blues-ului, cât și în cel al Premiilor pentru imagine ale Asociației Naționale pentru Drepturile Persoanelor de Culoare din SUA

Ray Charles nu a uitat niciodată dificultăţile pe care a trebuit să le depăşească pentru a-şi împlini visele, drept urmare a donat sume importante din câştigurile sale, în beneficiul afro-americanilor, pentru sprijinul acestora în educaţie şi arte.

Charles a fost căsatorit de două ori, cu Eileen Williams, din 31 Iulie 1951, timp de doar un an, apoi cu Della Beatrice Howard Robinson, din 5 Aprilie 1955 până în anul 1977, şi a fost tatăl a 12 copii, făcuţi cu 10 femei diferite, din care trei cu cea de-a doua soţie.

În anul 2002, Ray Charles a donat fiecăruia din cei 12 copii ai săi, suma de 500.000 de dolari cu condiţia ca după moartea sa să nu solicite niciun ban de la Fundaţia Ray Charles pe care o înfiinţase în 1986 .

În 2003, Ray își anulează primul turneu din cei 53 de ani de carieră din cauza unor probleme de sănătate.

Ultima sa apariție publică a fost alături de actorul Clint Eastwood, la 30 aprilie 2004, cu ocazia desemnării studiourilor de înregistrare ale muzicianului, drept obiectiv istoric al orașului Los Angeles.

Ray Charles a murit la 10 iunie 2004, la reşedinţa sa din Beverly Hills, din cauza cancerului la ficat, la vârsta de 73 de ani, fiind înmormântat la Inglewood Park Cemetery, în prezenţa a mii de admiratori.

La două luni de la dipariţia sa, i-a apărut albumul „Genius Loves Company”, iar piesa care deschide albumul, „Here We Go Again”, interpretată împreună cu Norah Jones, a obținut premiul Grammy pentru cea mai bună colaborare şi premiul pentru cel mai bun single, iar grupajul de melodii a obținut și premiul pentru cel mai bun album pop.

În aprilie 2012, Fundaţia Ray Charles a dat în judecată 7 dintre cei 12 copii ai muzicianului, acuzaţia fiind că aceştia încearcă să obţină drepturi de autor pentru 12 dintre hiturile lansate de tatăl lor.

Frank Sinatra l-a numit pe Ray Charles „singurul geniu adevărat în show business”…
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

https://citadella.forumgratuit.ro

542S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Empty Re: S-AU NASCUT, NE INCANTA ! Vin Sept 23, 2022 11:30 am

Eliza

Eliza
Admin

Julio José Iglesias de la Cueva s-a născut în 23 septembrie 1943.
A studiat dreptul la Universitatea CEU San Pablo din Madrid, în timp ce activa ca fotbalist la Real Madrid Castilla, în divizia a II-a. Cariera sa de sportiv s-a încheiat după un accident de maşină care i-a vătămat picioarele şi coloana vertebrală. În timp ce era în convalescentă, o asistentă i-a adus o chitară pentru a-l ajuta să-şi recupereze dexteritatea mâinilor. Pentru Julio Iglesias muzica a fost terapia care l-a ajutat să iasă din depresie.

A lansat peste 80 de albume, care au totalizat vânzări de 200 de milioane de exemplare. A devenit popular pentru baladele sale romantice, dar succesul l-a urmat şi atunci când a experimentat alte direcţii muzicale.

Primul album semnat Julio Iglesias a fost Yo canto, apărut în 1969. Anul următor artistul a reprezentat Spania la concursul Eurovision, unde a obţinut locul IV. De-a lungul carierei sale a lansat melodii în spaniolă, engleză, franceză, italiană, portugheză şi germană. Totuşi nu a cântat doar balade romantice: pentru piesa To all the girls I’ve loved before, interpretată alături de Willie Nelson, a primit premiul Country Music Award în 1984. Cel mai recent album al lui Julio Iglesias a fost lansat în 2011. Artistul este tatăl a 8 copii, dintre care 2, Enrique şi Julio JR, au ales să calce pe urmele tatălui lor în cariera muzicală.

https://citadella.forumgratuit.ro

543S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Empty Re: S-AU NASCUT, NE INCANTA ! Vin Sept 23, 2022 11:33 am

Eliza

Eliza
Admin

Bruce Springsteen s-a născut în Long Branch, New Jersey, 23 septembrie 1949 . Tatăl său, Douglas Frederick Springsteen, cu origini olandeze și irlandeze, a fost șofer de autobuz. Mama sa, Adele Ann Zerilli, a fost secretară și are origini italiene. Bruce mai are două surori, Virginia și Pamela.

Bruce s-a apucat să cânte de la vârsta de 7 ani, după ce l-a văzut pe Elvis Presley la "The Ed Sullivan Show". La 13 ani și-a cumpărat prima sa chitară, pe care a dat 18 dolari. Mai târziu, mama sa s-a împrumutat pentru a-i cumpăra o chitară Kent, pe care a dat 60 de dolari. Mai târziu, Bruce avea să cânte despre acest lucru în "The Wish".

Tex și Marion Vinyard, care sponsorizau trupe noi din New Jersey, l-au ajutat și astfel a ajuns Springsteen să facă parte din trupa The Castiles, fiind chitarist și solist.

În 1960, Bruce Springsteen cânta în diverse cluburi din New Jersey și acum își capătă porecla "The Boss", pe care nu a plăcut-o niciodată, spunând că "urăște șefii".

Apoi, a primit porecla de "Doctor".

Bruce Springtseen a făcut parte din mai multe trupe până în anul 1972, când s-a format nucleul trupei E Street Band, odată cu apariția pianistului David Sancious. Au experimentat genuri muzicale ca blues, R&B, jazz, gospel, rock 'n'roll și soul.

Întâlnirea cu Mike Appel, Jim Cretecos și legendarul John Hammond din 1972, avea să-I schimbe lui Springsteen viața.

În 1972, Bruce semnează un contract la Columbia Records, cu ajutorul lui John Hammond. Împreună cu foștii săi colegi, Bruce Springsteen formează E Street Band.

Lansează în 1973 primul album "Greetings for Asbury Park N.J", care primește critici favorabile, dar nu urcă în topuri.

Urmează albume ca "The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle", "Born to Run", "Darkness of the Edge of Town", "The River", "Nebraska", care îl fac remarcat, dar va da lovitura pe piața muzicală internațională cu albumul "Born in the U.S.A", din 1984.

În timpul turneului de promovare a albumului în SUA, Bruce Springsteen o întâlnește pe actrița Julianne Phillips, cu care se căsătorește în Oregon, pe 13 mai 1985. Mariajul nu durează mult, iar piesele de pe albumul său "Tunnel of Love" vorbesc despre relația sa nefericită. În timpul turneului "Tunnel of Love Express" începe să aibă o legătură cu Patti Scialfa. În 1988, Phillips și Bruce încep acțiunea de divorț și aceasta se finalizează în 1989.

Deja multi-premiat Grammy, în 1994, Bruce Springsteen primește premiul Oscar pentru piesa "Streets of Philadelphia", inclusă în coloana sonoră a peliculei "Philadelphia".

În perioada 1992-2007, Bruce Springsteen a lansat albumele: "Human Touch", "Lucky Town", "The Ghost of Tom Joad", "The Rising", Devils&Dust", "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" și "Magic".

În 2009, a lansat al șaisprezecelea album de studio "Working on a Dream". S-a vândut până în luna mai 2009 în 1 milion de exemplare în întreaga lume.

https://citadella.forumgratuit.ro

544S-AU NASCUT, NE INCANTA ! - Pagina 37 Empty Re: S-AU NASCUT, NE INCANTA ! Mar Oct 04, 2022 9:51 pm

Eliza

Eliza
Admin

Aurelian Andreescu: ”Niciodată, nimeni nu m-a întrebat ce mănânc. Doar ce beau!”

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

onsiderat, de mulți, cea mai bună voce masculină din istoria muzicii noastre, ”Ale” a suferit, toată viața, din două motive: că nu a putut avea urmași și că nu a fost apreciat la adevărata sa valoare. Fără a avea studii muzicale, umplea săli și era extrem de iubit de public, dar și de către colegii instrumentiși, care știau că la el nu există ”duble”. Pentru a-și învinge tracul, obișnuia să consume un păhărel, poate două, obicei ce avea să se transforme în viciu. În urma unei come hepatice, primește interdicția de a sta în soare, dar în vara lui 1986 merge pe Litoral, pentru a fi alături de cea de-a doua sa soție și de fiul adoptat, hotărâre ce se va dovedi a fi fatidică...

”Era o prezență tonică, mereu pus pe glume, optimist, plin de viață, un admirabil prieten”, spunea Aura Urziceanu, alături de care a cântat în dese rânduri



N-a avut studii de specialitate. N-a mers pe canto, pe exerciții pentru voce, pe nimic. Dacă e să ne gândim la al său ”kilometru zero”, totul a pornit de la o glumă. ”Eram cu niște pieteni la restaurantul <>, ne amuzam cântând cu orchestra”, povestea Aurelian Andreescu, cel născut într-un mai 1942. Acolo se găsea și Gabriel ”Gabi” Mezei, chitarist și clarinetist de jazz, ”cel mai bun acompaniator de stil clasic, având un ritm riguros, precis, ce degajează un puternic swing”, acum îl creionau specialiștii. Mezei, care e membru al orchestrei ”Electrecord” condusă de Teodor Cosama, îl ”miroase” imediat. ”Se pare că i-am plăcut, de vreme ce m-a invitat, a doua zi, la <>. Am pășit cu dreptul. Din clipa aceea, viața mea s-a împletit cu muzica ușoară, definitiv și irevocabil. Așa se schimbă destinul omului în nici 24 de ore”, povestea Andreescu pentru ”Flacăra”, în iunie 1986.

Pentru că e timid, la început îi este foarte greu. ”Mare emotiv. Da, emotivitatea, bat-o vina, mi-a adus și necazuri, dar și bucurii. Nu știu dacă se poate numi moștenire, însă părinții mei erau muzicali. Formam un trio cunoscut în tot cartierul, mai ales prin colinde. Cum am copilărit în jurul Operetei, mergeam foarte des pe acolo, dar genul nu mi-a dat, niciodată, târcoale. Niciodată nu m-am visat la operetă. Cântatul nu mă preocupa”, adăuga Aurelian.

Unii spun că a debutat în muzică relativ târziu, comparativ cu alte nume mari, plecate la drum de la vârste fragede. În februarie 1963, Consiliul Muzicii din Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă decide ca în vară să aibă loc Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia. Debutul lui Aurelian Andreescu.

Începe cu ”În tot ce e mai frumos pe lume”, a lui Elly Roman. Piesa prinde. Ajunge cu ea pe la Izvorul Mureșului, începe să fie din ce în ce mai cunoscut și mai apreciat. Intră la Facultatea de Arhitectură, trage piesă după piesă. Conform modei din acea vreme, e văzut și auzit fie în cluburile de lux ale Bucureștiului, fie pe Litoral.

Are o voce curată, neamplificată forțat. În 1965, este angajat la Teatrul ”Constantin Tănase”. În 1968 obține premiul al III-lea la Festivalul Internațional al Cântecului de la Sopot. Începe să sufere că nu este apreciat. Tot atunci se căsătorește cu Ana Ciumetti. Vrea să aibă urmași, dar medicii îl anunță că este steril, marea dramă a vieții sale. Merge, alături de Aura Urziceanu și de Mihaela Mihai, la Knokke, în Belgia, de unde se întorc în bagaje cu o Cupă a Europei, dar nimeni nu-i așteaptă la aeroport.

Începe să fie interzis la televizor, chiar dacă se află în perioada sa de glorie, pentru că poartă perciuni și păr lung, înfățișare ce contravenea normelor impuse de regim. Frustrările acestea îl macină: e iubit de către instrumentiști, de inginerii de sunet, nu trage ”duble”, nu e nevoie de reluăr, dar publicul larg nu-l poate admira? Începe să bea. Acasă, lucrurile nu stau cum trebuie, Ana e măcinată de gelozie. Se despart. ”Ale”, cum era alintat, devine un tip din ce în ce mai retras. În 1973, reprezintă România la Olimpiada Cântecului de la Atena, cu melodia ”Alerg printre stele”, apoi deschide concertul inegalabilului Johnny Hallyday. Scoate, la ”Electrecord”, ”Succese internaționale”.



”Aurelian avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii harul său, de aceea orice cânta el era hit sau devenea hit. A fost de neînlocuit”.

Mihai Constantinescu



Se căsătorește cu Mariella Anne Dumitru, în 1978. ”Era un bărbat timid și introvertit”, declara, peste ani, soția, balerină la teatrul ”Constantin Tănase”. Dorința vieții lui este aceea de a avea un urmaș, așa că-l adoptă pe Mirel, care are doi ani, de la o casă de copii, unde fusese abandonat. Nu se ascunde, recunoaște că pentru a-și învinge emoțiile și tracul, ”trage”, înainte de spectacole, câte un pahar sau două. Ulterior, acest mic ”artificiu” se transformă în viciu. Sunt triste, dar faimoase vorbele sale: ”Localul era necruțător. Niciodată nimeni nu m-a întrebat ce mănânc. Doar ce beau!”.

”Tu ești primăvara mea”, ”Oameni”, ”Dorul” ori ”Copacul” sunt adevărate capodopere. Sănătatea-i din ce în ce mai șubredă. Duce cu el o hepatită, netratată, din copilărie. În 1985, pe fondul consumului de alcool, dar și al frământărilor interioare, Aurelian Andreescu face o comă hepatică. Medicul care-l salvează atunci de la operație, generalul Șuteu, îi spune că nu mai are voie pe litoral și îi interzice expunerea la soare.

”Avea un salariu mai mic decât al mașinistului care trăgea cortina și care avea 20 de ani vechime. Aurelian era vedetă, dar nu avea această vechime. Nu exista o erarhie a valorilor. Era un om care umplea sala și, cu toate astea, nu era respectat. S-a simțit frustrat întotdeauna”, povestea Mariella. Mihaela Mihai rămâne în Franța, Aura Urziceanu, în Canada. El e singurul care se întoarce, de fiecare dată, însă, în loc să fie apreciat, are parte de tot felul de opreliști. I se spune că, uneori, vestimentația sa este extravagantă! Când adună 25 de ani de carieră, Teatrul de Revistă îi refuză concertul aniversar, iar la ”Electrecord” rămâne doar cu un LP, cei din 1973.

În vara lui 1986, soția trebuie să plece, cu teatrul, la mare. ”L-am luat și pe băiat cu mine”, povestea soția ultimele sale zile. ”Nu m-a ascultat și a venit după noi la mare. Se simțea foarte rău. Seara, m-am dus la spectacol, dar el n-a rămas în casă, a mers să cânte la un restaurant”.

Cântă la Eforie Nord. ”Niște nenorociți, așa ziși-admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța”, rememora Cornel Constantiniu, nașul de botez al unicului său fiu. Versiunea soției diferă puțin, dar, în mare, faptele sunt aceleași. ”Când m-am întors de la spectacol, l-am găsit în cameră. Era întins în pat. M-am dus la baie, să spăl ceva. A venit după mine. Imediat a făcut hemoragie. Știam că e ultima, fusesem avertizată. Ne-am dus de urgență la spitalul din Contanța. Medicii n-au mai putut se stiface nimic. Ajută-mă, nu vreau să mor! Acestea au fost ultimele sale cuvinte”, povestea Mariella.

Era 22 iulie 1986, iar glasul celui considerat, de mulți, cea mai importantă voce masculină a muzicii noastre, nu mai cânta. ”Copacul” se stinsese la 44 de ani.

În 1990, văduvei lui Andreescu îi decedează fratele. Un an mai târziu, decide să plece în Canada. Se căsătorea cu un saxofonist care cântase și cu Aurelian. Se stingea în 2013, la 60 de ani, după ce fusese depistată cu un cancer la plămîni.

”Aurelian Andreescu a fost, probabil, cel mai viguros interpret pe care l-a avut muzica românească din timpul său, și nu numai. Cânta pentru satisfacția sa. Avea vocea tremolată, viguroasă, încânta publicul, pe care l-a iubit și rescpectat totdeauna. Era echilibrat și avea sufletul nobil”, trăgea cortina Temistocle Popa.





https://citadella.forumgratuit.ro

Continut sponsorizat



Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 37 din 37]

Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 35, 36, 37

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum