FORUM
STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUMNu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

 » PASIUNI COMUNE » STIINTA » 

STIINTA - PROGRES SAU DECADERE

3 participanți

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1default STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Sept 02, 2015 12:35 am

Eliza

Eliza
Admin

Omul se manifestă în lume acţionând asupra mediului natural pe care îl transformă, adăugând elemente antropice în relief, transformând materia primă în „altceva”, de ordin superior, destinat să-i slujească în mod intenţional într-un anumit scop, ca să nu mai vorbim despre opera spiritului uman în istorie, adică cultura. Tehnologiile s-au perfecţionat de-a lungul timpurilor, uneltele şi armele fiind din ce în ce mai perfecţionate, mijloacele prin care omul intervine în lume influenţând modul în care omul s-a comportat în societate şi şi-a modelat propria lume. Însă a interveni asupra lumii devine un act creator, o participare la opera divină prin administrarea creaţiei, de aceea orice tehnică de construcţie, orice acţiune prin care se intervine asupra vieţii (vânătoarea sau agricultura) sau prelucrarea metalelor, sunt şi acte prin care omul manipulează legile naturii, o coparticipare alături de Stăpânul Universului la transformarea chipului lumii.
Este bine sau rau ca intervenim ?

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

2default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Sept 02, 2015 12:55 am

Eliza

Eliza
Admin

În ultima vreme, se pune din ce în ce mai mult accent pe inteligența artificială și pe dezvoltarea roboților cu aspect uman. Este și cazul lui Dick, un android realizat de roboticianul David Hanson, care a reușit să impresioneze prin capacitatea sa de a purta o conversație inteligentă.
Robotul a fost construit astfel încât să semene cu scriitorul de ficțiune Philip K. Dick, căruia îi poartă și numele. Creatorii săi au decis să încarce toată opera autorului pe software-ul său. De asemenea, ei au adăugat și conversații purtate de acesta cu alți scriitori.
Astfel, în cazul în care androidului îi este adresată o întrebare la care scriitorul deja a răspuns, Dick va oferi aceeași explicație.
Robotul are capacitatea de a răspunde, însă, și la întrebări mai complexe, cu care nu este familiar, software-ul său folosind o „analiză semantică latentă".
Abilitățile de comunicare ale acestuia au fost de curând supuse unui test cu ajutorul unui interviu luat de un reporter. Întreaga discuție a fost una de-a dreptul fascinantă, însă răspunsul dat de Dick la întrebarea "Crezi că roboții vor cuceri lumea?" a fost neșteptat: "Mamă, frate! Chiar aveți cele mai importante întrebări pregătite pentru astăzi. Dar tu ești prietenul meu, iar eu țin minte prietenii și voi fi bun cu tine. Așa că nu-ți face griji, chiar dacă mă voi transforma în Terminator, tot voi fi drăguț cu tine. Te voi ține în siguranță în grădina mea zoologică pentru oameni, unde să te pot privi de dragul vremurilor trecute."Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

3default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Sept 02, 2015 12:57 am

Eliza

Eliza
Admin

Cam infricosator, intr-adevar si ar trebui sa ne dea de gandit. Nu stiu de ce reporterului i se pare atat de amuzant. :1a:Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

4default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Sept 02, 2015 9:38 am

Vizitator

avatar
Vizitator

Sa nu uitam ''viziunile'' lui Jules Verne si nu doar ale lui. In general omenirea a avut salturi destul de ciudate in evolutie, inclusiv cea tehnologica. Paraca erau un fel de anunturi a ceea ce va urma. Si daca atunci descoperirile - mai mult sau mai putin pur pamantesti - au fost folosite pentru in folosul tuturor, ma tem ca ce va urma va tine mai mult de domeniul militar si influentelor politice. Asa ca , Doamnea-ajuta dar si feri!

5default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Oct 14, 2015 9:42 am

Eliza

Eliza
Admin

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Unul dintre marii fizicieni ai secolului 20, Nikola Tesla a făcut câteva previziuni foarte interesante referitoare la ceea ce ne rezervă viitorul în secolul 21.

Nu trebuie să aveţi o pasiune pentru fizică în particular sau pentru tehnologie în general pentru a fi auzit vreodată de Nikola Tesla. Personajul ilustrat în imaginea de mai sus este una dintre cele mai importante personalităţi ale secolului trecut când vine vorba de avansarea ştiinţei.
O particularitate mai puţină cunoscută în ceea ce-l priveşte pe Tesla este că a prezis funcţionalitatea smartphone-ului. Cei de la Big Think au descoperit un citat al fizicianului din 1926. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu pentru revista Collier’s, foarte populară în anii ‘20.

,,Vom fi capabili să comunicăm unii cu alţii instant, indiferent de distanţă. Nu doar atât, dar prin televiziune şi telefonie ne vom putea vedea şi auzi unii pe alţii perfect, ca şi cum am fi faţă în faţă, neglijând distanţele de mii de mile dintre noi. Iar instrumentele prin care vom putea să facem toate acestea vor fi uimitor de simple în comparaţie cu telefoanele actuale. Un om va putea să transporte unul în buzunarul de la vestă.”

Dacă această formulare vi se pare cunoscută, motivul este cât se poate de simplu. În 2007, la lansarea primului iPhone, Steve Jobs a folosit o descriere destul de similară. În orice caz, putem aprecia precizia cu care Tesla a reuşit să descriere funcţionalitatea gadgeturilor noastre preferate în urmă cu aproape un secol.Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

6default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mier Oct 14, 2015 11:00 am

Vizitator

avatar
Vizitator

Admin a scris:acestea vor fi uimitor de simple în comparaţie cu telefoanele actuale.

Nu prea a nimerit-o. Un cip de memorie nu e deloc comparabil cu o galena telefonica.

7default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Joi Oct 15, 2015 8:40 am

Eu

Eu

In mod cert, stiinta a condus la progres. Nostalgiile pentru viata boema din trecut nu-si mai au rostul. Se murea dintr-o banala raceala...au aparut antibioticele. Un drum din Asia pana in Europa dura luni de zile...astazi sunt suficiente cateva ore...Singura problema pe care o intrevad consta in faptul ca organizarea sociala, cu tot ce presupune, a ramas mult in urma saltului pe care dezvoltarea l-a facut. Ca toate descoperirile facute in folosul omului sunt, intr-un fel sau altul folosite, cel putin la inceput, impotriva acestuia. In privinta anticiparii, odata cutia Pandorei deschisa, nimic nu mai poate opri dezvoltarea umanitatii. Singura limita o impune timpul. Omul va realiza tot ce isi propune. Daca nu imediat, peste vreme. Ceeace astazi pare imposibil, maine va devein uzual, banal. Desigur, daca timpul ne va ingadui acest lucru. Deocamdata, cel putin pt. mine, el este Dumnezeu.

8default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Sam Oct 17, 2015 4:01 pm

evanescent

evanescent

Cu siguranta , stiinta inseamna progres si evolutie !Razboaie si decaderi de imperii au avut loc si inainte de becul lui Edison .

9default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Sam Oct 24, 2015 1:40 pm

Eliza

Eliza
Admin

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Capsula Mundi, sicriul ecologic care va „transforma” mortii in copaci

Doi designeri italieni au dezvoltat un proiect inedit. Sub numele de Capsula Mundi, acesta are la baza un tip special de sicrie ecologice, care vor „transforma” mortii in copaci si cimitirele in paduri.

Anna Citelli si Raoul Bretzel, doi designeri ingeniosi, au imaginat un nou tip de sicriu. Ei au creat capsule funerare ecologice care ii vor „transforma” pe decedati in arbori. Respectivul proiect vizeaza inlocuirea cimitirelor pline de pietre funerare cu adevarate paduri.

„Moartea este o etapă misterioasă, delicată şi inevitabilă. Indiferent de religia sau cultura căreia îi aparţinem, moartea este un fenomen biologic, care vizează pe toată lumea”, au declarat Anna Citelli si Raoul Bretzel, cei doi inventatori.

Cu toate acestea, moartea este uneori un subiect tabu asupra csruia niciun designer nu si-a concentrat activitatea si imaginatoa. Cel putin pana acum.

„În calitate de designeri, ne-am întrebat care ar fi rolul nostru într-o societate care s-a îndepărtat de natură, satisfăcută şi supraîncărcată cu obiecte (…) Am vrut să ne consacrăm întreaga activitate acestui moment important”, au explicat cei doi.

Asa a luat nastere proiectul Capsula Mundi. Obiectivul central al proiectului: propunerea unei alternative ecologice fata de modul in care oamenii moderni ingroapa mortii.

Designerii imagineaza inlocuirea cimitirelor actuale cu paduri veritabile. Pentru aceasta, ei au creat un fel de capsule funerare ecologice. Sub forma de oua, aceste „păstăi” sunt fabricate din amidon, substanta 100% biodegradabila.

Aceste capsule speciale vor adaposti trupurile neinsufletite ale mortilor, plasate in pozitie fetala, iar apoi sunt ingropate. Odata capsula plasata sub sol, un copac tanar este plantat deasupra ei. Copacul va incepe ulerior sa creasca si se va hrani treptat cu nutrimentele furnizate de „păstaia” respectiva.Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

10default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Lun Dec 14, 2015 5:54 pm

evanescent

evanescent

Cum va fi lumea în 2050: vom avea organe sintetice și roboții vor umbla printre noi


Cu siguranță fiecare dintre noi s-a întrebat, la un moment dat, cum va fi lumea în 2050. Viitorul, într-o măsură destul de mare, ne sperie. Climatul se schimbă, populația crește, iar resursele naturale scad.Dincolo de toate potențialele aspecte negative, cei de la Business Insider au alcătuit o listă de predicții care ne-ar putea încânta. Desigur, nu avem nicio garanție că lucrurile chiar vor sta așa, dar poate nu e rău să ne imaginăm cum va fi lumea în 2050 cu mai mult optimism.


Oamenii ar putea trăi veșnic cu ajutorul creierelor computerizate
Imaginează-ți un computer atât de avansat încât să poată conține toate elementele creierului uman. Ray Kurzweil, inginer al Google, crede că acest lucru va fi posibile în 2045. Oamenii de știință lucrează la transferarea personalității umane în corpuri non-biologice, cu scopul de a extinde viața până la eternitate. Poate ne vine greu să credem că, în viitorul nu tocmai îndepărtat, ne vom afla în ipostaza de a alege să trăim veșnic sau să ne limităm la o viață obișnuită de om.

Dimitri Itskov, un mogul media, a împărtășit planurile sale de a crea întocmai o astfel de tehnologie, întâi printr-un robot controlat de creierul uman, apoi prin transferarea efectivă a creierului uman într-un robot humanoid. Ultimul pas ar fi încărcare unei conștiințe umane într-un creier artificial. Itskov crede că toate acestea vor fi posibile în maximum 30 de ani.Ipoteza aceasta e extraordinară și înfricoșătoare în același timp.Dacă ne gândim mai bine, panta aceasta e deja explorată de oamenii de știință. DARPA deja lucrează la un robot controlat de creierul uman, prin intermediul programului Avatar (care, întâmplător, coincide cu numele proiectului lui Itskov).Cei de la Pentagon speră să creeze o interfață care să permită soldaților să controleze mașinării bipede doar prin intermediul minții. Desigur, mai sunt și toate programele medicale, care au demonstrat că sistemul nervos uman poate manipula proteze inteligente, exclusiv cu ajutorul creierului.Chiar dacă, momentan, toate aceste lucruri par imposibile, Itskov evidențiază faptul că așa păreau în trecut și mijloacele tehnologice care acum sunt la ordinea zilei. De asemenea, dacă am pornit la drum cu părți artificiale ale corpului, care pot fi controlate cu ajutorul minții, de ce nu am putea controla un întreg corp artificial în același mod?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

wow..

11default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Lun Dec 14, 2015 7:13 pm

Eliza

Eliza
Admin

Se pare ca filmele se vor transforma in realitate.Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

12default Re: STIINTA - PROGRES SAU DECADERE Mar Dec 15, 2015 2:45 pm

evanescent

evanescent


Da , abia astept:P
Sper sa apuc STIINTA - PROGRES SAU DECADERE 1439304863 sa fac parte din generatia privilegiata , sunt atatea lucruri pe care nu le-am facut din lipsa de timp STIINTA - PROGRES SAU DECADERE 1643185034

Continut sponsorizatVezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum