FORUM
MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM



Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

MUZICA DE TOT FELUL

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

2 participanți

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

1MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty MUZICA DE TOT FELUL Lun Noi 08, 2021 7:34 pm

Eliza

Eliza
Admin

Rezumarea primului mesaj :

Michael Buble - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas
Piesa ”It's Beginning to Look a Lot Like Christmas” este readusă în atenția publicului printr-un nou videoclip, în care Michael Buble ne arată că spiritul Crăciunului ne poate face pe toți puțin mai fericiți.


https://citadella.forumgratuit.ro

16MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Vin Dec 10, 2021 9:54 am

Eliza

Eliza
Admin



Câștigătoare a nouă premii Grammy, cântăreața, compozitoarea și pianista Norah Jones a lansat primul proiect muzical special pentru Crăciun. Noul ei album se numește "I Dream Of Christmas" și este o colecție de piese de sezon cunoscute deja, dar reinterpretate pentru timpurile și aspirațiile actuale ale oameniilor. Discul include și câteva melodii originale, compuse de Norah, precum noul single "Christmas Calling (Jolly Jones)", "It's Only Christmas Once a Year" și "A Holiday with You".

"Mereu am iubit muzica de Crăciun. Anul trecut ascultam "Funky Christmas" de la James Brown și "Christmas Album" de la Elvis Presley în fiecare duminică pentru a mă simți confortabil. În ianuarie 2021, am început să mă gândesc la un astfel de album. Când mă gândeam în ce direcție să duc proiectul, piesele clasice au început să-mi vină în minte. Toate piesele de Crăciun sunt despre incluziune și fericire", a declarat Norah despre noul album.

https://citadella.forumgratuit.ro

17MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Vin Dec 10, 2021 9:58 am

Eliza

Eliza
Admin



Artistul belgian Stromae a revenit cu o piesă nouă în toamna lui 2021, "Sante", dar acesta e doar începutul. Muzicianul se întoarce după 8 ani de pauză cu un album numit "Multitude", care va sosi la începutul anului 2022.

https://citadella.forumgratuit.ro

18MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Vin Dec 10, 2021 10:04 am

Eliza

Eliza
Admin



Balkan Taksim, trupa nominalizată de curând la Premiile Music Moves Europe 2022, lansează albumul de debut. "Disko Telegraf" a fost creat folosind instrumente tradiționale românești, turcești și balcanice, piesele spunând povești despre dragoste, călătorie, dans, moarte și uitare.

Balkan Taksim s-a evidențiat în ultimii ani ca una dintre cele mai originale formații muzicale din România, fiind o colaborare între artistul Sașa-Liviu Stoianovici și producătorul Alin Zăbrăuțeanu. Promovând o combinație de ritmuri și aranjamente electronice, sunete din Carpați și melodii de inspirație balcanică și anatoliană, Balkan Taksim creează un caleidoscop muzical energic și inventiv.

În piesele grupului se resimt influențe de trip-hop sau rock iugoslav, dar și tușe din muzica psihedelică a anilor ‘60. Instrumentele tradiționale cu coarde (cobza românească, saz-ul turcesc, šargija bosniacă) sunt susținute de structuri ritmice construite în studio, bazate pe sunete acustice prelucrate, distorsionate. Vocile cu ecou aduc o urmă de cânt rural străbătut de asprime, dar și de melancolie. Poezia populară se întrețese cu viziuni futuriste, iar folclorul muzical al Balcanilor, Anatoliei și Carpaților este mai degrabă un pretext pentru găsirea unor noi formulări artistice.

Explorările lui Sașa în zona muzicii țărănești vechi – românească și balcanică – și interesul pentru cultura slavilor din sud l-au determinat să călătorească în diferite regiuni, interacționând cu artiști și muzicanți locali pentru a aduna sunete și povești muzicale direct de la sursă.

"Disko Telegraf", un album cu piese despre dragoste, călătorie, dans, moarte și uitare
Albumul "Disko Telegraf" este creat folosind instrumente tradiționale românești, turcești și balcanice, ritmuri străvechi din Carpați, voci atemporale, sunete psihedelice, tehnologii muzicale contemporane și viziuni futuriste.

Piesele de pe disc își trag rădăcinile dintr-o serie de experiențe culturale deosebite pe care Sașa le-a avut în timpul călătoriilor sale în Turcia și în spațiul fostei Iugoslavii. Toate aceste episoade, cât și cercetările făcute în satele românești, au contribuit decisiv la nașterea albumului de debut, după cum mărturisește chiar el.

Sașa-Liviu Stoianovici: "Mă gândesc la ultimii cântăreți la cobză din satele Moldovei, cu poveștile și explicațiile lor încurcate"
"Îmi amintesc momentul în care am descoperit familia sazului turcesc. S-a întâmplat într-o piață colorată a unui orășel din zona Mării Egee, în Turcia. Acea impresie puternică m-a făcut să cumpăr mai târziu un saz, în Konya, capitala de neuitat a Dervișilor Rotitori.

Nunțile la care am asistat pe străzile din Konya m-au făcut să regândesc relația pe care o avem în România atât cu trecutul nostru agrar, cât și cu cel comunist. Și nu doar din cauza împușcăturilor „tradiționale” care se auzeau deasupra sunetelor electro-saz-ului. Nu...

Cu câțiva ani în urmă, în Balcani, am avut privilegiul de a înregistra povești și cântece ale comunității aromâne. Acolo, fie că era vorba de satele de aromâni, bulgari sau macedoneni, am putut simți urmele trecutului otoman, strecurate printre obiceiurile și cuvintele străvechi slave și latine.

Mă gândesc la ultimii cântăreți la cobză din satele Moldovei, cu poveștile și explicațiile lor încurcate. La credința mea că voi învăța ceva de la ei, la obsesia mea de a găsi instrumente țărănești vechi, de genul celor pe care „nu le mai face nimeni”. Și, da, îmi voi aminti întotdeauna de lăutarul care a adormit lângă mine, având deja „un pahar în plus”, dimineața devreme, lăsându-și vioara în cutie, neatinsă." - Sașa-Liviu Stoianovici

"Disko Telegraf" este lansat internațional la prestigioasa casă de discuri pariziană Buda Musique și este disponibil în format fizic pe CD și dublu vinil; conține 13 piese compuse în ultimii doi ani, printre care și single-urile deja lansate: Zalina, Anadolka, Lunca, Žali Zare și Shlonak, piese ce au fost în playlisturile unor radiouri internaționale foarte importante (BBC Radio 3 & 6 Music, KEXP, KCRW, KUTX, Soho Radio și multe altele).

Albumul este produs de Balkan Taksim și este masterizat de artistul și producătorul muzical francez Alex Gopher (faimos pentru colaborările cu trupe și artiști precum Air, Etienne de Crecy, Mr. Oizo, Gesaffelstein, Carla Luciani sau Ethienne Daho) la Paris.

Tracklist "Disko Telegraf" - Balkan Taksim:

Meram Ekspresi
Zalina
Shlonak
Cartes postales
Ușak Ekspresi
Žali Zare
Lunca
Anadolka
A mirelui
Mortu
Ankara Ekspresi
Foaie verde
Balkan Teleskop
Concertul de lansare "Disko Telegraf" are loc în Control
Evenimentul de lansare a albumului "Disko Telegraf" are loc pe 15 decembrie, în Control Club, cu începere de la ora 19:00. Concertul se va organiza urmând toate prevederile legale aflate in vigoare la data desfășurării lui, fiind permis accesul unui număr limitat de participanți. Prețul unui bilet este de 60 lei în perioada 3 - 14 decembrie și 80 lei în ziua evenimentului.

https://citadella.forumgratuit.ro

19MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Vin Dec 10, 2021 2:45 pm

Nikol

Nikol

CRACIUNUL ESTE DARUL LUI DUMNEZEU!

20MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Lun Mar 07, 2022 8:42 pm

Eliza

Eliza
Admin

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătoare oficializată de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), este celebrată în fiecare an la 8 martie, în întreaga lume.

Marcarea acestei zile reprezintă, potrivit ONU, un prilej pentru a reflecta asupra progreselor realizate, pentru a apela la schimbare şi pentru a sărbători actele de curaj şi determinare realizate de către femei obişnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria ţărilor şi comunităţilor lor.

Tema din 2016 pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femeii este "Planeta 50-50 până în 2030 : mai mult pentru egalitatea de gen".

Ideea acestei devize este de a lua în considerare modul în care să fie accelerată Agenda 2030, pentru generarea unui impuls în vederea punerii în aplicare efectivă a noilor obiective de dezvoltare durabilă. Sunt avute în vedere, în special, realizarea obiectivelor prevăzute la punctul cinci, egalitatea de gen şi abilitarea tuturor femeilor şi fetelor, şi punctul patru, asigurarea educaţiei incluzive şi de calitate pentru toţi şi promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii.

Ziua Internaţională a Femeii a apărut pe fondul mişcărilor sociale de la începutul secolului XX, în America de Nord şi în toată Europa.

Această zi este celebrată în multe ţări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

Prima Zi Naţională a Femeii a avut loc în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condiţiilor de muncă.

În anul 1910, Internaţionala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume, data de 8 martie fiind aleasă abia în 1913

Ca urmare a iniţiativei de la Copenhaga, în 19 martie 1911, Ziua Internaţională a Femeii a fost marcat pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. La manifestaţiile organizate cu acel prilej, s-a cerut, în plus faţă de dreptul de vot şi de a ocupa o funcţie publică, dreptul femeilor la locul de muncă, la formarea profesională şi de a se pune capăt discriminării la locul de muncă.

Cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975, Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Femeii la 8 martie.

Punctul de plecare pentru o strategie pe termen lung privind drepturile femeii şi pentru ca fiecare femeie să îşi atingă adevăratul potenţial îl constituie Declaraţia de la Beijing şi Platforma de acţiune, o foaie de parcurs istoric, semnată de 189 de state, în cadrul Conferinţei mondiale a ONU privind femeile, în 1995.

În 2014, a avut loc cea de-a 58-a sesiune a Comisiei privind Statutul Femeilor (CSW) - reuniune anuală la care sunt abordate problemele legate de egalitatea de gen şi drepturilor femeilor - cu tema "Provocări şi realizări în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului pentru femei şi fetele". Cu acest prilej, entităţile ONU şi ONG-urile acreditate din întreaga lume au prezentat un bilanţ al progresului şi provocărilor care rămăseseră în direcţia atingerii celor opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

În România, la 3 martie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii şi 19 noiembrie - Ziua bărbatului.

Potrivit iniţiatorilor, actul normativ are drept scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştientizare privind concilierea vieţii de familie cu viaţa profesională.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestui act normativ.

https://citadella.forumgratuit.ro

21MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Lun Mar 28, 2022 9:13 am

Eliza

Eliza
Admin

La 8 ani de la „Taxi”, super hitul fredonat de toată țara, What’s UP revine cu partea a doua a poveștii și lansează „Ruine”, o piesă despre dragostea și durerea ce rămân atunci când persoana iubită pleacă. Pentru „Ruine”, artistul a colaborat din nou cu Marius Moga, producătorul din spatele multor single-uri de succes ce au cucerit clasamentele muzicale. Compusă de către What’s UP alături de Ionuț Marius Vasilache, Marius Moga, Marian Chioșea, cu Mircea Pavîlcu la vioară, piesa subliniază prin versuri felul în care te simți atunci când cel pe care îl iubești nu vrea să-ți mai fie alături, iar în sufletul tău rămân doar niște ruine bazate pe amintiri.

„Povestea mea începea acum 11 ani alături de Marius Moga și de echipa Cat Music. Acum 10 ani debutam alături de Andra Măruță și visul devenea realitate, puștiul poet lansa primul hit din viața lui, «K la meteo». Au trecut 10 ani frumoși cu bune, cu rele în care am lucrat la albumul meu de debut, un video-album filmat în cinci țări: România, Marea Britanie, Islanda, Spania și Dubai, compus în mare parte alături de mentorul meu, Marius Moga, dar și în alte studiouri de renume precum HaHaHa Production sau Golden Boy Society. După o lungă așteptare a venit rândul piesei «Ruine», single care duce povestea mai departe. Mă bucur mult pentru răbdarea de care am dat dovadă, azi pot să lansez o continuare a piesei «Taxi» cu un clip filmat acum cinci ani în Londra. Este importantă Londra pentru mine și pentru povestea albumului datorită taxiului londonez care este cu mine încă de acum 8 ani în clipul «Taxi», iar în povestea narativă a video-albumui, în Londra ajungem la deznodământ”, povestește What’s UP.

Single-ul este însoțit de un videoclip cinematic, ce continuă călătoria muzicală începută în prima parte a poveștii. Artistul joacă rolul principal și ne dezvăluie pas cu pas cum încearcă să evadeze din propria criză sentimentală, cuprins de amintiri pe străzile londoneze. Pentru a se potrivi cu stilul vestimentar londonez, What’s UP a ales și de această dată să apeleze la Adina Buzatu, mai ales că pe cei doi îi leagă o prietenie de peste 10 ani.

What’s UP este unul dintre cei mai importanți artiști din România care a lansat de-a lungul timpului hituri ce au cucerit topurile muzicale și au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube. Artistul a colaborat cu artiști precum Andra, JO, RUBY, Arando Marquez & MRB, Șatra B.E.N.Z., Ioana Ignat, Kio, Shift, DJ Sava, AMNA și mulți alții.

https://citadella.forumgratuit.ro

22MUZICA DE TOT FELUL - Pagina 2 Empty Re: MUZICA DE TOT FELUL Lun Mar 28, 2022 9:23 am

Eliza

Eliza
Admin

Def Leppard nu are nici o ezitare cu privire la faptul că piesa sa sună a melodie de striptease şi a adus câteva figuri interesante care să danseze la bară în noul său videoclip. "Kick" are clipul regizat de Anuk Rohde, regizor din Berlin cu rădăcini în Spania. Are în CV clipuri regizate pentru Alice Merton, Rammstein şi Se So Neon. Noul album Def Leppard, "Diamond Star Halos" va sosi pe 27 mai prin casa de discuri UMe. Au trecut 7 ani de la ultimul album al trupei, intitulat chiar "Def Leppard".

Def Leppard nu are nici o ezitare cu privire la faptul că piesa sa sună a melodie de striptease şi a adus câteva figuri interesante care să danseze la bară în noul său videoclip. "Kick" are clipul regizat de Anuk Rohde, regizor din Berlin cu rădăcini în Spania. Are în CV clipuri regizate pentru Alice Merton, Rammstein şi Se So Neon. Noul album Def Leppard, "Diamond Star Halos" va sosi pe 27 mai prin casa de discuri UMe. Au trecut 7 ani de la ultimul album al trupei, intitulat chiar "Def Leppard".

Noul material discografic se poate comanda ca o ediţie deluxe, un dublu vinil, în format digital, casete, CD-uri şi multe altele. Chitaristul Def Leppard, Phil Cohen a compus "Kick" ca o melodie extra după ce 14 piese de pe LP erau deja gata. El le-a spus celor de la Billboard că single-ul reprezenta locul în care se afla trupa ca spirit în acel moment:

Are un feeling glam rock, acel ritm de bătăi din palme, voci mari. Era clar că trebuia inclusă pe album şi că trebuie să fie primul single. Este un imn de stadion şi suntem gata să concertăm pe stadioane. Nu am compus-o cu acest scop, dar încercăm mereu să scriem următorul "Sugar" sau "We Will Rock You" sau "I Love Rock 'N' Roll". Cu toţii încercăm şi am reuşit să venim cu această piesă şi aşa am ajuns la 15 melodii pe disc.

Coperta noului album sărbătoreşte trecutul formaţiei şi adună laolaltă fotografii ale lui Anton Corbijn, care a şlefuit stilul vizual al celor de la Depeche Mode de-a lungul anilor. La grafică au mai contribuit şi Malakpour şi Munden Brothers. În ultimii 2 ani Def Leppard a înregistrat "Diamond Star Halos" în 3 ţări diferite: solistul în Irlanda, basistul Rick Savage în Anglia şi chitariştii Collen şi Vivian Campbell în SUA, alături de toboşarul Rick Allen.

Printre influenţele citate pentru melodii se numără David Bowie, T. Rex, Mott the Hoople, printre alţii. Sunt şi colaborări, precum cea cu Alison Krauss, care şi-a împrumutat vocea legendară pentru două piese "This Guitar" şi "Lifeless". Pianistul lui David Bowie, Mike Garson apare la rândul său pe două piese, "Goodbye For Good This Time" şi "Angels (Can't Help You Now)".

https://citadella.forumgratuit.ro

Continut sponsorizat



Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum