Astazi vreau sa incep dulceata de ardei iute dar nu stiu daca o s-o termin, depinde cine ne trece pragul sa-l pun la treaba. Va spun si voua reteta.
1 kg ardei iute rosu
1/2 kg ardei rosu de care o fi, nu conteaza natia, alta decat ardeiul iute
1 kg de zahar
1/2 litru otet
1/2 litru apa.
Se curata ardeiul de seminte si se taie rondele, apa, otetul si zaharul se dau in fiert, moment in care adaugam ardeiul si se fierbe pana se inmoaie bine, apoi se scoate si se da prin blender si se pune din nou la fiert pana capata consistenta unei dulceti, adica sa curga nu sa fie tare ca gemul.
Se ia de pe foc si se adauga 2 - 3 linguri de miere, se pune in borcane si se sterilizeaza 30 de minute din momentul in care da apa in fiert.
Se foloseste ca garnitura la friptura de porc pe gratar (asta mancam noi mai mult :550076686: ) dar de asemenea e buna cu muschi sau piept de porc afumat.