FORUM
EXPERIMENTE CIUDATE Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
EXPERIMENTE CIUDATE Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUMNu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

 » PASIUNI COMUNE » STIINTA » 

EXPERIMENTE CIUDATE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1default EXPERIMENTE CIUDATE Dum Oct 04, 2015 9:18 am

Eliza

Eliza
Admin

Stiinta ne-a ajutat sa parcurgem drumul cunoasterii, ajutata de curiozitatea oamenilor, dar rezultatele continua sa ne uimeasca permanent.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

2default Re: EXPERIMENTE CIUDATE Dum Oct 04, 2015 9:18 am

Eliza

Eliza
Admin

Experimentul celor două fante implică o configurație simplă care trage cu particule de lumină (fotoni) unul câte unul prin două fante mici dintr-un ecran. Există un laser care produce lumina. Lumina este atenuată în așa fel încât se emite doar câte un singur foton. Acești fotoni trec prin cele două fante, existând și o cameră care înregistrează tiparul din spatele ansamblului celor două fante. Se pot observa pe ecran cum ajung fotonii unul câte unul, unii aici, unii acolo, și pare destul de aleator. De vreme ce fotonii trec unul câte unul, unii printr-o fantă, alții prin cealaltă, ar trebui ca ei să lase o urmă cu doua dungi pe perete, dar nu se-ntâmplă acest lucru. În schimb aceștia creează în mod misterios mai multe dungi. Acesta ar fi rezultatul așteptat atunci când o rază constantă de lumină: s-ar răspândi pe perete ca o undă. Rezultatul care se obține ar fi posibil numai dacă particula ar trece prin ambele fante în același timp, cu alte cuvinte, particula este în două locuri deodată în același timp. Atunci când sunt puși detectori în jurul fantelor, când fotonii sunt urmăriți, tiparul de undă dispare. Dacă luăm detectorii, tiparul de undă se întoarce. Acest lucru sugerează că putem schimba modul în care se comportă realitatea pur și simplu uitându-ne. Cu alte cuvinte realitatea însăși nu ar fi reală. Anton Zeilinger consideră că răspunsul modern la această întrebare este că drumul fotonului nu este un element al realității.Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

3default Re: EXPERIMENTE CIUDATE Mar Oct 13, 2015 1:28 am

Eliza

Eliza
Admin

Bosonul Higgs a fost numit după fizicianul scoțian Peter Higgs. ‘Particula Dumnezeu’, așa cum este numită, este o particulă elementară ipotetică din familia bosonilor, despre care se crede că poate să confere masă celorlalte particule elementare.

Oamenii de știință au fost preocupați de răspunsul la întrebarea ‘ce este bosonul Higgs’ și de teoretizarea lui încă din anul 1960. Din anul 2011 au început controversele cu lumea religioasă deoarece pentru dovedirea existenței acestei particule s-a început folosirea acceleratoarelor de particule, în special LHC de lângă Geneva, Elveția.

Bosonul Higgs rezultă la coliziunea a doi protoni de înaltă energie și are o viață foarte scurtă, după care se dezintegrază în particule mai mici, motiv pentru care a fost greu de dovedit existența lui.

În data de 13 decembrie 2011, CERN a anunțat pentru prima oară că au găsit noi dovezi despre ceea ce este bosonul Higgs și au confirmat dovedirea definitivă a existenței sale. La 4 iulie 2012, ei au confirmat observarea unei noi particule, cel mai masiv boson observat până acum.
Ce este bosonul Higgs și cum ne influențează viața

Bosonul Higgs este particula care dă masă oricărei substanțe. Bosonii Higgs sunt cei care aduc greutatea în componența subparticulelor și de acolo în a oricărui obiect din univers. Există un câmp care este prezent pretutindeni în univers în care există bosonii. Celelalte particule atrag bosonii într-o măsură mai mică sau mai mare.

Cei de la CNN foloseau o explicație haioasă pentru a înțelege mai bine: particulele sunt ca oamenii populari la o petrecere, cei care atrag în jurul lor alți oameni, în cazul științific bosonii Higgs, rezultând implicit o greutate mai mare.

Este numită ‘particula Dumnezeu’ tocmai pentru că modelează tot ceea ce ne înconjoară.

Ce este bosonul Higgs și de ce a generat controverse

Din lipsa de informație și documentare științifică despre ce este bosonul Higgs, a luat naștere o controversă religioasă. Au existat mai multe voci care au cerut oprirea acceleratoarelor de particule, susținând că acestea ar putea genera sfârșitul lumii.

O altă problemă reală a cercetărilor pentru descoperirea bosonului Higgs au fost cheltuielile uriașe care au fost necesare la construirea acceleratoarelor de particule aflat sub pământ la 100m și întinse pe aproape 30 km.Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
https://citadella.forumgratuit.ro

Continut sponsorizatVezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum