FORUM
SANATATE - Pagina 5 Picgif10

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

FORUM
SANATATE - Pagina 5 Picgif10
FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM



Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

SANATATE

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

4 participanți

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 5 din 6]

1SANATATE - Pagina 5 Empty SANATATE Joi Sept 03, 2015 2:51 pm

Eliza

Eliza
Admin

Rezumarea primului mesaj :

Cum ne mentinem santatea, experiente, sfaturi despre cum sa ne mentinem in forma optima.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

https://citadella.forumgratuit.ro

61SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Sam Oct 31, 2015 2:13 pm

Thea

Thea

SANATATE - Pagina 5 3540831800 never
De ce sa ma fi suparat ? Asa sunt eu, tacuta, si uneori scriu prea mult ca sa echilibrez SANATATE - Pagina 5 567169359

Thea

Thea

De cand ne nastem, plangem si se gaseste cineva care sa ne ia in considerare plan-setul si sa ne linisteasca. Cu alte cuvinte, corpul nostru o ia inaintea cuvintelor, a constientului si mult inaintea medicinei alopate…

De cele mai multe ori, daca ne doare capul, preferam sa luam repede o pastila; acum 50 de ani, cand accesul la (auto)medicatie era foarte limitat, unii mai spuneau cate un descantec care implica atingerea fruntii si a mainilor cu un gest usor, ca o mangaiere, si rostirea unei incantatii sau a unei ru-gaciuni, cu voce joasa, blanda.

Altfel spus, cateva clipe de atentie autentica ne repuneau in contact cu noi insine si ne ajutau sa depasim micul disconfort fizic, dar in mileniul III, cine se mai gandeste sa-si asculte corpul si semnalele pe care acesta ni le transmite?

Somatizarile reprezinta limbajul preferat al copiilor, care nu stiu sa-si exprime emotiile. Si cum in fiecare persoana activeaza trei instante (de Copil, Adult si Parinte), la unii, Copilul interior poate alege ca toata viata sa se exprime prin somatizari. De aceea exista persoane cu migrene, de exemplu, care nu au un diagnostic clar, insa sufera toata viata de pe urma durerilor de cap.

Daca ne-am intreba ce anume vrem sa exprimam, sa obtinem prin acea durere sau in schimbul ei, ori ce beneficii primim de la viata, familie, job, atunci cand le acuzam, poate ca durerile si-ar gasi o ameliorare mai rapida, mai eficienta si mai de durata.

Jacques Salomé spunea ca „otita la copii poate insemna faptul ca fie copilul nu este ascultat, «auzit», inteles, fie ca este prea mult «zgomot» in casa (certuri, neintelegeri, discutii in contradictoriu etc.), iar copilul nu mai vrea sa auda toate astea. Astfel, alege sa se exprime prin boala sa, sa atraga atentia asupra nevoii sale de liniste si/sau intelegere.“

Thea

Thea

POLIPII SAU BRONSITA, ASTMUL, LARINGITA sunt semnale prin care copilul poate spune ca-l sufoca ceva, ca si-ar dori sa-si exprime o stare, sa se afirme in interiorul familiei, dar nu poate ori nu stie cum sa o faca, nu se poate apara (in cazul polipilor, care sunt chiar porti-le de aparare ale organismului) si atunci trupusorul lui gaseste o cale sa se exprime pe intelesul tuturor… Dar il intelege cineva?

ENUREZISUL NOCTURN (pipi in pat, la varste mai mari) poate reprezenta simbolul lacrimilor pe care copilul nu si le „permite“ in timpul zilei si care sunt urmare a unor cauze diverse: poate mama a plecat la serviciu sau poate mama si tata urmeaza sa se desparta ori a aparut un fratior in viata familiei, pe care copilul nici nu si l-a dorit si nici n-a fost intrebat daca ar vrea sa aiba un frate…

CONSTIPATIA poate reprezenta nevoia de a retine, de a nu lasa sa plece ceva ce corpul copilului poate „produce“ singur, fara interventia cuiva din exterior.

Copilul nu poate (a se citi „nu i se da voie“) sa pastreze o jucarie a altui copil, nu poate pastra o hainuta care i-a ramas mica sau amintirea unui trecut „perfect“ in relatiile lui cu viata, asa ca alege sa pastreze ceea ce el singur face inauntrul lui. Constipatia apare, insa, frecvent si la copiii mici, care au renuntat la pampers fara sa fie pregatiti intim sa o faca.

LOVITURI DESE IN ACELASI LOC. Exista copii care se lovesc adesea la acelasi genunchi, exact peste o rana mai veche; cad si „fac“ in asa fel incat sa ramana vesnic o buba acolo, in genunchiul stang sau in cel drept, iar mai tarziu, la maturitate, pastreaza semnul in corpul lor, ca pe un tatuaj permanent – dovada de netagaduit a oricarei copilarii sau a unei etape a acesteia.

Este interesant de observat la care genunchi se loveste mai des, caci partea stanga a corpului reprezinta relatia cu latura feminina a existentei noastre (mama, bunica, bona, o prietena, casa), in timp ce partea dreapta arata legatura cu latura masculina (tatal, fratele, un unchi important) – in registru pozitiv sau negativ.

Daca iei in considerare limbajul corpului, poate ca data viitoare organismul nu va mai repeta acest limbaj. In acest sens, invata copilul sa isi exprime starile, emotiile, frustarile sau/si multumirile verbal sau printr-un desen, printr-un cantecel sau joc improvizat, nu neaparat prin jucarii complicate si sofisticate. Astfel, copilul va sti ca exista si alta cale in afara de boala de a le arata celorlalti ce-l multumeste si ce nu, ce-l preocupa sau il emotioneaza.

De multe ori nici noi, adultii, nu stim sa exprimam in cuvinte o dezamagire, o frustrare, o impresie sau o suferinta; fiecare are propria instanta care il cenzureaza in ceea ce priveste exprimarea verbala. Unii aleg sa afi-seze un suras si sa raspunda la intrebarea „ce faci?“ cu „excelent, multumesc!“; doar ca aceasta stare de bine afisata, atunci cand nu corespunde cu starea ta interioara, nu face decat sa adanceasca si sa evidentieze diferenta intre ceea ce simtim cu adevarat si ceea ce exprimam sau ce ne-am dori sa creada ceilalti despre noi.

Thea

Thea

Copiii nu stiu sa-si exprime frustrarile in cuvinte. De aceea, ei aleg sa se exprime prin boala cand vor sa atraga atentia asupra nevoilor lor.

Zambiti-le cat mai mult, imbratisati-i si spuneti-le mereu cat ii iubiti.

65SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Mar Noi 03, 2015 9:47 am

Eliza

Eliza
Admin

5 alimente surprinzatoare care te apara de raceala

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sezonul rece da unda verde circulatiei racelilor comune si gripei. Exista peste 200 de virusuri care pot provoca raceala comuna sau guturaiul, iar simptomele cele mai frecvente includ congestia nazala stranutul si durerile de gat. O modalitate de a tine virusurile la distanta sau de a minimaliza efectele lor consta in intarirea sistemului imunitar. Cata vreme nu exista un superaliment care sa faca acest lucru, o dieta sanatoasa si diversa este cel mai bun instrument pe care il avem la indemana. Exista insa cateva alimente mai neobisnuite care te ajuta sa iti mentii sistemul imun la capacitate optima de functionare:

1. Ghimbir
Acesta este folosit de mii de ani in medicina Ayurvedica, China si Japonia. Ceaiul de ghimbir este de un real folos in primele stadii ale unei raceli, atunci cand febra inca nu a aparut. Ghimbirul ajuta digestia, are efect antiinflamator si antiviral (este foarte eficient impotriva virusului sincitial respirator), iar combinatia cu miere (antivirala, antibacteriana, antiiinflamatorie) si lamaie (vitamina C, bioflavonoide, efect antiseptic, sursa de calciu si magneziu) formeaza un remediu multipotent. In plus, un ceai cald de ghimbir, cu miere si lamaie ajuta la eliminarea mult mai facila a mucusului, usureaza starea de disconfort si greata.

2. Ciuperci
Ciupercile sunt bogate in vitamine din complexul B, seleniu si antioxidanti, ajuta la functionarea optima a sistemului imun si prezinta efecte antivirale. Nivelul redus de seleniu din organism a fost asociat cu un risc crescut de a dezvolta simptome gripale. Daca tot suntem in plin sezon, include-le in dieta pentru a tine raceala si gripa la distanta. Consuma-le sotate la tigaie (poti adauga si usturoi, pentru un plus de efect antiviral) sau include-le intr-o omleta, alaturi de branza de capra si verdeturi proaspete.

3. Sardine
Pestele gras este bogat in acizi grasi omega-3, despre care cercetatorii au stabilit ca reduc riscul de aparitie a bolilor cardiace si au efect antiinflamator. In plus, imbunatatesc functia sistemului imun iar sardinele, in mod special, contin o cantitate mai mare de acizi grasi omega-3 decat aceeasi cantitate de ton sau somon. In plus, au relativ putine calorii si sunt bogate in proteine, calciu si vitamina D, necesare unei stari optime de sanatate.

4. Ardei gras galben
In raceala sau gripa este foarte recomandat consumul de vitamina C iar una dintre cele mai bune surse este ardeiul gras galben, un exemplar mare asigurand aproximativ 560% din doza zilnica necesara de vitamina C. Nu doar ca are rol in prevenire, dar studiile au aratat ca dozele mult peste doza zilnica recomandata de vitamina C scurteaza considerabil durata unei raceli comune si scad severitatea simptomelor. In plus, consumul de vitamina C imbunatateste functionarea sistemului imun la anumite categorii considerate la risc: copii, varstnici, fumatori sau bolnavi cronic.

5. Supa de pui
Acesta este unul dintre cele mai cunoscute si mai utilizate remedii impotriva racelii. Desi poate parea leac de pe vremea bunicii, efectele benefice ale supei de pui in tratarea racelii au fost dovedite stiintific. In primul rand, este un lichid cald, care hidrateaza, ajuta la eliminarea mucusului si calmeaza durerile de gat. In plus, supa de oase, legumele si carnea fiarta au proprietati antiinflamatorii unice, prin scaderea vitezei de circulatie a neutrofilelor, usurand simptomele si scazand durata infectiilor de tract respirator superior. Supa de pui studiata a continut pui, ceapa, cartofi dulci, pastarnac, gulii, morcovi, telina si patrunjel, toate ingredientele avand efect antiinflamator, inclusiv carnea fiarta de pui. Iata deci un motiv mai mult decat suficient pentru a trece la treaba in bucatarie!

https://citadella.forumgratuit.ro

66SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Mar Noi 03, 2015 2:11 pm

Thea

Thea

Am gatit multa mancare sanatoasa in ultima vreme, retetele mamei, ca atare, ma simt ca un bebe, fara vlaga SANATATE - Pagina 5 2384405845 SANATATE - Pagina 5 2384405845 SANATATE - Pagina 5 2384405845 Gataaaa! Plec sa ma razbun !!!

Vendetta Siciliana. SANATATE - Pagina 5 3426663873 SANATATE - Pagina 5 381793374

67SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Mier Noi 04, 2015 10:15 pm

Thea

Thea

Pe baza unor studii efectuate de cercetatori britanici, femeile cu putin surplus de greutate traiesc mai mult decat barbatii care fac referiri la acest aspect SANATATE - Pagina 5 567169359

68SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Mar Noi 10, 2015 3:09 pm

Eliza

Eliza
Admin

Cum arata lista de programari pana la sfarsitul anului a oricarei femei moderne si organizate?

1.Vizita anuala la medicul de familie
In cursul acesteia, doctorul de familie iti va verifica presiunea arteriala si greutatea si ar trebui sa te intrebe cum te simti – fizic si mintal. Aceasta programare anuala ar trebui sa fie o oportunitate prin care sa te asiguri ca duci un stil de viata sanatos.

2. Examinare ginecologica de rutina
Orice persoana de sex feminin trebuie sa consulte medicul ginecolog pentru o examinare pelvina si un test papanicolau imediat dupa ce isi incepe viata sexuala sau dupa varsta de 18 ani. In cazul femeilor cu varsta cuprinsa intre 21-29 de ani, investigatiile se fac o data pe an, iar intre 30-64 de ani o data la doi ani. Pentru nevoi particulare si curiozitati legate de costuri, poti consulta lista de servicii de ginecologie de pe hilmi.ro.

3. Examinare stomatologica
O vizita o data la sase luni la cabinetul stomatologului iti va mentine gingiile si dintii sanatosi. Tot cu aceasta ocazie poti detecta boli ale gingiilor, semne ale cancerului oral sau carii.

4. Examinare oftalmologica
Cel putin o data la doi ani pana la varsta de 61 de ani, potrivit American Optometric Association. Dupa varsta de 61 de ani, se recomanda o examinare anuala pentru cei care nu au probleme concrete.

5. Mamografie
Potrivit cancer-de-san.ro, mamografia este cea mai folosita metoda de examinare a sanului pentru depistarea tumorilor canceroase. Examinarea mamografica ar fi bine sa se faca in prima perioada a ciclului menstrual. Femeile in jurul varstei de 40 de ani ar trebui sa faca o mamografie o data la doi ani. Daca ai in istoricul familiei cancer mamar, doctorul ar trebui sa-ti recomande sa-l faci inainte de varsta de 40 de ani.



https://citadella.forumgratuit.ro

Thea

Thea

Fiecare contact al nostru cu lumea și cu oamenii de lângă noi are ca urmare o reacție emoțională.

Cel mai grav afectat de cele Șapte Emoții este sistemul imunitar (altfel spus, forța vitală) care odată slăbit face loc infecțiilor și bolilor degenerative cu consecințe grave.

Mânia – dusă la extrem atacă energia yin a ficatului care controlează sângele și bila. Dezechilibrul produs face ca energia hepatică yang să provoace dureri de cap, amețeli, confuzie, nervozitate. Accesele de mânie slăbesc ficatul, provoacă iritabilitate și formează terenul propice pentru dezvoltarea și manifestarea altor energii negative.

Anxietatea– este cea care ” blochează energia și lezează plămânii, determină congestia aparatului respirator și afectează respirația.” Prin acestea, anxietatea blochează întreg circuitul energetic. Un alt efect îl are asupra intestinului gros, având ca urmări constipație și colite ulcerative. Manifestată pe termen lung, această emoție afectează splina, pancreasul și stomacul.

Concentrarea –are în acest context sensul de fixație psihică obsesivă asupra unei probleme, o preocupare mentală constantă, altfel spus îngrijorare permanentă. Dusă la extrem, afectează buna funcționare a stomacului și are efecte asupra digestiei, provocând dureri abdominale. Pe termen lung, duce la ulcere și indigestie.

Mâhnirea – inima și plămânii sunt cele mai afectate atunci când ne lăsăm cuprinși de această emoție pentru prea mult timp. Vitalitatea organismului scade, acesta devenind vulnerabil în fața bolilor grave.

Teama – are efect asupra rinichilor, iar pe termen lung poate duce chiar la insuficiență renală. Prin teamă, energia rinichilor scade, determinând pierderea controlului vezicii urinare, lucru ce poate fi observant la copiii care urinează în pat.

Spaima – este mai violentă și mai neașteptată decât teama. Ea șochează, alearmează spiritul și duce la împrăștierea energiei.
Afectează în primul rând inima, iar în timp lezează rinichii.

70SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Joi Noi 12, 2015 7:56 pm

Thea

Thea

Iartă-mă ,
Te iert,
Te iubesc,
Mulțumesc
Rostind și aplicând această formulă – a căror cuvinte sunt de o vibrație foarte înaltă – tu creezi la nivelul câmpului cuantic acea stare pe care vrei să o transmiți persoanei și acea îmbrățișare. Tu de fapt îmbrățișezi ființa persoanei, cu care la nivel intim ești unit, în câmpul cuantic universal.

71SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Vin Noi 13, 2015 7:43 pm

Thea

Thea

Mama zicea ca untura ranceda intareste plamanii.
Dar nu stiu daca se foloseste in mancare sau se unge pe spate SANATATE - Pagina 5 1439304863 SANATATE - Pagina 5 1439304863 SANATATE - Pagina 5 1439304863 SANATATE - Pagina 5 1439304863

72SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Vin Noi 13, 2015 7:55 pm

Eliza

Eliza
Admin

O intari plamanii dar sigur faci si o gastrita ceva. Deja citind ranced mi se face greata. Mai rau decat freza dentistului. SANATATE - Pagina 5 1439304863

https://citadella.forumgratuit.ro

73SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Vin Noi 13, 2015 8:39 pm

Thea

Thea

SANATATE - Pagina 5 1145485058

74SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Mier Noi 25, 2015 12:03 pm

Vizitator

avatar
Vizitator

Alcool, tutun si femei...fara numar. Multa nepasare, si cafea cu sare.
Sanatate curata.

75SANATATE - Pagina 5 Empty Re: SANATATE Dum Dec 06, 2015 9:39 pm

Thea

Thea

Cuvintele au o mare putere atât spre bine, cât şi spre rău. Cuvintele fie înalţă, fie coboară. Ele răspândesc în jur viaţă sau moarte.

Continut sponsorizat



Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 5 din 6]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum